måndag, september 13, 2010

VEM NOSAR UT VEM?

Fotograf: Petter Karlsson

Den här vackra nosen tillhör ingen mindre än Mack von Arnie, en av många lovande treåringar i vårt stall.
Ikväll måndag startar han hemma på Örebro-travet med Calle Lindblom i sulkyn och han är en av flera med bra chans ikväll och det här kan faktiskt bli en fin vecka för stallet - om vi har Fru Fortuna på vår sida.
Fina möjligheter för stallet på Örebro ikväll, i morgon tisdag på Axevalla och sedan häftiga starter med formstarka hästar på Solvalla på onsdag (Felix Use om 60') och Åby på torsdag (Poppout).
Poppout var stark trea på Eskilstuna senast från hopplöst läge i hårt gäng. Vid eventuell seger då hade oddset blivit 166 gånger - och han var bara någon dryg nos efter. På Åby på torsdag har för första gången sedan i våras fått ett vettigt utgångsläge. Kanske kan han vara spelbar?
Fotnot:
Fortuna, eller Fru Fortuna, är slumpens och lyckans gudinna i romersk mytologi och motsvaras av grekernas Tyche. Hon kan sägas vara ett slags personifikation av ödet i betydelsen händelsernas gång. Datumet 11 juni var tillägnad
henne. Servius Tullius lär ha infört gudinnans dyrkan i Rom, där många tempel byggdes till hennes ära och bland andra hade hon ett tempel i Forum Boarium. Hon dyrkades under en mängd olika tillnamn. Hennes släktskapsförhållanden till andra gudar är oklara men i allmänhet ansåg poeterna att hon var dotter till Jupiter.
Det finns 298 hästar i Svensk Travsports register med efternamnet FORTUNA!!! Och 32 som har förnamnet FORTUNA!!!