lördag, september 04, 2010

IDAG BÖRJAR DERBYHELGEN PÅ JÄGERS

Minns derbyhelgen för åtta år sedan. Fine Super Arnie-sonen Abbe Lonn (bilden från Romme, foto: Håkan Bergström) tog en härlig seger med Örjan Kihlström som lånekusk. Abbe vann sju lopp för oss på tjugotalet starter men som jag berättat förut tog hans karriär tvärt slut i Flemming Jenssens stall i Danmark sedan han drabbats av tarmvred.
Abbe Lonn kan vara den bästa häst vi haft i stallet. Hur som helst kommer han på 10-bästalistan. Allra bäst var han den gången han år 2002 vann på 14,1 voltstart på Örebro från bakspår. Jorma Kontio körde och Abbe fullkomligt flög förbi dem.
I Shamrock Best har vi i stallet en systerson till Abbe Lonn som börjat bra. Men någon ny Abbe Lonn är han väl inte? Shamrock startar närmast på Örebro den 13 september, återigen med Calle Lindblom som kusk. Anmälningarna till de tävlingarna är inte gjorda ännu.
Idag är vi på plats på Jägersro med två avkommor till S:t Göran, nämligen Felix Use och Vretens Elouise. Båda är rankade långt ner i V75-tipslistan och vi slår ur underläge.