torsdag, september 09, 2010

HOSS MINNS

Jag frågade Mikael P Johansson (bilden), "Hoss", lärling och tränare på Örebro sedan tidernas begynnelse om han läst bloggen om "Tidernas örebrokuskar".
Han lovade studera listan och kom sedan med en komplettering.
-Göran Pettersson tycks ingen ha föreslagit. Det är en miss. Han ska med på stora listan. Göran var ju utmärkt som kusk när han var på Örebro och hade dessutom en stark period när han var lärling på Solvalla. Han jobbade hos Stig H Johansson och fick dennes förtroende i åtskilliga lärlingslopp och det förtroendet delade Stig H inte ut till så värst många, sa "Hoss".
"Hoss" återkommer med sin egen topplista på kuskarna framöver. Den nya uppdaterade listan som är till för att komma ihåg lite lättare ser ut så här just nu men kan kompletteras ytterligare. Maila gärna på 9451karlsson@telia.com.
"Listan"
A. Gunnar Axelryd, Bengt Andersson
B. Sven Berggren
C. D. E. Lars Erixon
F. Börje Flodström
G. Per-Olof Gustafsson, Nils Göthe
H. Bengt Holm
I. J. Rune Johansson
K. Kåre Knutsen, Benny Karlsson, Mats Karlsson, Lars-Erik Karlsson
L. Sören Landin, Åke Lindblom, Knut Lindblom, Ove A Lindqvist, Carl-Erik Lindblom, Yngve Larsson, Olle Lindblom
M. Göran Modig, Lars-Åke Markne
N. Bengt Nilsson, Karl-Erik Nilsson
O. P. Owe Persson, Stefan Persson, Göran Pettersson
Q. R. Bengt Rosenlund
S. Kjell Svensson, Tomy Spång, Per Sundberg, Carl Sjögren
T. U. V.W. X. Y. Dan Wegebrand

Träffade för övrigt Göran Petterssons tvillingbror Håkan Pettersson, också han framgångsrik kusk och tränare, på stallbacken häromdagen. Håkan och Göran kommer från en riktig travsläkt och deras pappa Ragnar Pettersson var med om att starta travbanan på Örebro. Ragnar var en erkänt framgångsrik amatörkusk med hästar som Jane Will och Eko Will. Med den senare vann Ragnar till exempel Årjängs Stora Heatlopp och med Jane Will körde han Elitloppet.
Håkans dotter Moa (bilden nedan) går i travfamiljens spår och har bl.a. utnämnts till "Årets montéryttare" för några säsonger sedan.
- Göran var en duktig kusk. Han är värd att hamna på listan, sa Håkan.
- Moa frågade förresten om inte farfar platsade på listan, hon hade läst på din hemsida. Men jag vet inte om Ragnar ska vara med. Han hade ju framförallt bra hästar.
-Per-Olof Gustafsson är annars en av mina favoriter till en topplats på listan. Mycket skicklig, sa Håkan Pettersson, som bland sina egna digra meriter bl.a. har två segrar som kusk på Vincennes i Paris.
Bildtext: Moa Pettersson duktig montéryttare och dotter till tränaren Håkan Pettersson. Fotograf: Göran Abrahamsson.
Fotnot: Göran Pettersson har lagt kuskhandskarna på hyllan men har fortsatt att jobba med hästar som uppskattad hovslagare.