tisdag, augusti 31, 2010

SISTA BLOGGEN

Detta blir sista bloggen i augusti - en månad som varit bloggintensiv tack vare broder Mats 60-årsdag och för att intresset för "Bästa örebrokusken genom tiderna" dök upp. Över 50 blogginlägg har det blivit...kul tycker jag!
Det här med bästa örebrokusken är inte utrett. Det kommer en slutsummering så småningom men det är inte riktigt dags ännu. Det fortsätter att framföras åsikter i ämnet och vi publicerar gärna läsvärda kommentarer. Skicka gärna på 9451karlsson@telia.com eller hör av er på annat sätt. Jag har uppdaterat "kuskbanken" (kommer i sin helhet igen i en kommande blogg) efter de senaste dagarnas kommentarer.
Ett förslag som avvisats är Ivar Kihlström, Örjans pappa. Han hade visserligen ett tillfälligt läger i stall på södra Drottninggatan när travbanan låg på Ekäng (invid gamla flygfältet vid Gustavsvik) men bedömningen är att han aldrig hörde till Örebro-travet. Kihlström kom från Bollnäs och landade så småningom på Solvalla.
Ett nytt förslag som införts i "kuskbanken" står travkännaren Sigvard Palmqvist för. Sigvard var under lång tid vice ordförande i Örebros hästägarförening men som tandläkar-professor flyttade han så småningom till Danmark och bor som pensionär numera i Landskrona.
Så här säger Sigvard:
-Lars-Erik Karlsson, Knapp kallad, var en mycket bra kusk och värd en plats på bästalistan.
Däremot menar Sigvard om en annan föreslagen kuskprofil:
-Yngve Larsson, Fabian, kunde sätta i ordning en häst. Han var en skicklig tränare men kanske inte framträdande just som kusk.
Sigvard Palmqvist hade på 70-talet en mycket framgångsrik travare i Bums Stuart, som började sin karriär starkt hos just Yngve Larsson men efter dennes död hamnade Bums så småningom hos Olle Lindqvist på Solvalla, där han firade fina framgångar.
Är det någon som känner igen kusken på bilden ovan?
Den killen kunde köra häst...under speciella omständigheter...återkommer om det i en kommande blogg.