söndag, augusti 22, 2010

BABSAN HAR TRÄFFAT SUPER ARNIE!


Under söndagen, som var tävlingsfri för stallets del, passade vi på att sköta om andra delen i vår travverksamhet, den med travhästavel på programmet.
Från Tystberga (utanför Nyköping) hämtade vi hem det som med lite tur kan bli en framtida smash hit, nämligen avelsstoet Fields of Gold dräktig med Super Arnie.
På övre bilden Barbro Karlsson på eleganta Norrby Säteri tillsammans med Smasher-dottern Fields of Gold, som nu ska bli mamma för fjärde gången. Hon har tidigare lämnat avkommor med S:t Göran, Rite on Line och Opal Viking, den som vill kan studera hennes stam och meritlista närmare på Travsport.se.
På undre bilden bekantar sig Barbro med den blivande fadern Super Arnie, som lämnat en lång rad med superhästar. Den senaste är väl Beanie M.M. I vårt stall hade vi för ett antal år sedan Super Arnie-sonen Abbe Lonn, som är en allvarlig aspirant på att vara stallets genom tiderna bästa häst. Han är definitivt på 10-bästa-listan.
Tyvärr fick han aldrig chansen att gå upp i allra högsta klassen. Han var efter tränarbyte från oss uppstallad hos Flemming Jensen i Danmark men hann aldrig starta där utan avled av tarmvred. En mycket bra häst som kom från Claes Svensson till oss och tog ett flertal segrar och tjänade riktigt mycket pengar i vår regi.
Fields of Gold beräknas få sitt föl efter Super Arnie i juni 2011.
Fotograf: Hans Karlsson.