måndag, augusti 16, 2010

SCARLETS AINO VANN BRIAN KEYS REKORDFÖRSÖK

Brian Key blev fastlåst för länge i rekordförsöket på Tingsryd igår och missade därmed en fin chans att bli snabbaste örebrotränade hästen genom tiderna.
Kjell Svensson fick nöja sig med att göra Brian Key till snabbaste örebrotränade hästen hittills i år. Som femma noterade han 11,5 och det är en halvsekund bättre än Lord Capar, som travat 12,0 i år och toppade snabblistan fram till igår.
Fortsatt snabbast genom tiderna bland de örebrotränade är alltså Ryan Trot och Åke Lindblom med 11,4 från 2009.
Vann loppet igår gjorde Scarlets Aino (bilden) på 10,7. Segern var värd 150.000 kr men tidsnoteringen blev inte i närheten av något europa- eller sverigerekord eftersom loppets "hare" Cooper Beech inte hade varken ambition eller form att göra något.
Scarlets Aino är uppfödd av Stall Hultberg i Hallsberg och torde vara den snabbaste örebrouppfödningen genom tiderna. Han har som bäst gått 10,0. Det är det väl ingen som matchar?
I vårt stall finns för övrigt en lillasyster till Scarlets Aino. Tvååriga Scarlett Queen har gått sitt premielopp på ett elegant sätt och uppträder mycket lovande.
På lördag är det stortävlingar på Örebro-travet med V75 och E3-final. I det senare loppet är Raja Mirchi favorit.
I gulddivisionen på lördagen görs ett nytt rekordförsök. Över 1609 meter startar i gulddivisionen både Brian Key och Lord Capar.
Helt klart att tider under aktuella 11,5 respektive 11,4 ligger inom räckhåll om vädret är bra.
Motståndare till Brian och Capar är Jodas Julia, Turnaround, Conrads Epilog, Hoity Toity Face, Clear Sign, Surtees Hanover, Colombian Necktie och Global Investment.
Uppgifter som kompletterar "rekordlistorna" tas tacksamt emot på 9451karlsson@telia.com samt andra synpunkter på det som skrivs eller förslag om "Travlookisar" och vi kan även publicera insända åsikter från bloggläsare som vill framföra idéer, beröm eller kritik om trav i största allmänhet (går bra att få publicerat under signatur).