söndag, augusti 08, 2010

EKLUND INTE ENSAM - MEN BARA FORNABODA POLISANMÄLER

Bildtext: Sandlådan på Fornaboda.

Lindesberg har avslutat sin säsong och mest minnesvärt 2010 är troligen den polisanmälan som gjordes mot travamatören Leif Eklund för att han sladdade en träningsbana (ej tävlingsbanan) med sin egen bil.
Det här är inget som Eklund är ensam i världen om att ha gjort. När örebrotränaren Jari Feodoroff (och 20 andra A- och B-tränare) en annandagpåsk-dag för några år sedan tröttnade på att banan var så dåligt skött tog Jari sin egen bil och band fast en europall bakom och körde några vändor på intervallbanan på Örebro-travet.
Journalisten Christoffer Ekmark på Travnet.se har hört talas om egensinnigt beteende, både på Fornaboda och på annat håll. När Ekmark häromdagen skrev en hyllningsartikel om Jägersro-tränaren Hans Adielsson (som blir galopptränare i England) avslutar Ekmark så här:
"I Lindesberg blev en amatör polisanmäld när han tyckte banunderlaget (Sveriges sämsta har jag fått förklarat för mig) var för dåligt, så innan ett träningsjobb satte han sladden bakom sin egen bil och körde några varv.
Stort ståhej! Så gör man fanimej inte. Inte i Lindesberg.
På Jägersro har sådana tilltag varit vardagsmat i flera år. När banmästaren legat och dragit sig under täcket vid 05-snåret har en av himmatränarna tagit egna initiativ - om ytskiktet inte var till perfektion inför morgonens rundbanejobb.
Gissa vem?"

Slut Christoffer Ekmark på Travnet.se.
Lindesberg har bara 90 tränare att samarbeta med nu för tiden. Med tanke på åldersfördelningen på dessa är det snart 70 eller 50. Nog borde man vara rädd även om dem som beter sig lite annorlunda.
Polisanmälningar förefaller lite överilat.
Men Fornaboda blev i alla fall omskrivet i travpressen i hela Sverige.