fredag, mars 19, 2010

TRIVSAMT BESÖK

Vi fick trevligt besök på stallkontoret häromdagen. Det var Göran Terninger (bilden) som kom förbi i samband med en affärsresa från Stockholm till södra Sverige.
Göran var VD för Örebro-travet under sju år - i vissa stycken en helt lysande VD med ett stort engagemang för travsporten i Örebro. På den tiden drevs Örebro-travet av en trojka bestående av Göran, Hans Melin och Rune Johansson.
- Den konstellationen fungerade alldeles utmärkt. Hans Melin och Rune Johansson var starka och engagerade och la sig i. Vi hade en ständig dialog om alla frågor som kunde dyka upp på travet. När Hasse och Rune drog sig tillbaka blev det svårare att driva banan, minns Göran, som så småningom lämnade Örebro för andra uppgifter.
Göran kom till Örebro från Solvalla och numera är Göran bosatt i Stockholm igen och jobbar med "lite av varje".
- Men jag följer travet hela tiden. Sköter ett par V75-bolag och följer med så mycket jag hinner. Bland annat läser jag din blogg regelbundet.
- Men jag tycker du ska skriva lite mer travpolitik. Roligt när det hettar till emellanåt, sa Göran Terninger.
Göran Terninger blev riksbekant när han gifte sig i Örebro-travets vinnarcirkel.
- Men det höll inte. Vi är skilda sen länge tillbaka.
- Men jag är sedan alldeles nyligen tillsammans med en ny kvinna och det känns underbart. Faktum är att livet leker, sa Terninger - och det såg verkligen ut så.
Fotnot: Terninger hette tidigare Olsson i efternamn innan han tog sin morfars namn. Att byta namn är för övrigt en vana bland Örebro-travets chefer. Mattias Svensson var sportchef på Örebro-travet och bytte till Mattias Stenby. Och nuvarande travbanechefen Björn Andersson hette tidigare Wickman.
VILL DU KOMMENTERA DEN HÄR BLOGGEN?