torsdag, mars 11, 2010

JÄTTEJOBB MED KVÄLLENS BANA


Carl Sjögren, den gamle proffstränaren som numera är banmästare på Örebro-travet, har gjort ett jättejobb med tävlingsbanan inför torsdagskvällens tävlingar.
Det började redan i måndags (bilden överst) och fortsatte på tisdagen och onsdagen med en massa maskiner inblandade.
Under tiden var banan helt avstängd för körning.
I princip avlägsnades allt snöblandat grus efter vinterns alla snöoväder och på torsdagen har sedan nytt torrt grus körts på.
På middagen idag gjordes en provkörning (bilden nedan) och banan utföll till belåtenhet för både kuskar och banarbetare.
Det finns fortfarande tjäle kvar i banan men någon större tjällossning ser inte ut att påbörjas före tävlingarna. Det är visserligen plusgrader men eftersom det är lite mulet verkar det hela vara lugnt.
Fotnot: Undre bilden visar Carl Sjögren när han tittar på ekipagen som provkör banan. Bilden tagen med en telefonkamera och när undertecknad tryckte på avtryckaren på kameran var ekipagen faktiskt precis mitt i bild framför Sjögrens näsa. På den slutgiltiga bilden hade hästarna dock sprungit ur bild och kuskarna Maria Emerson och Anna Isabelle Karlsson skymtar bara till höger i kanten. Med lite fantasi får ni tänka er ett riktigt bra och kostnärligt foto - nu blev det bara så här.
Fotograf: Hans Karlsson.