onsdag, mars 17, 2010

NÄR DAMERNA TITTADE UNDERLIGT PÅ RUNE

Rune Johansson (till vänster) är en av travets stora profiler på vår horisont. Han är en av två från Örebro som vunnit Svenskt Travderby.
Numera är han engagerad spelare. Han är still going strong trots att det är några år sedan han passerade 70-strecket.
Häromdagen stormade han in på vårt kontor på travbanan samtidigt som vi hade ett möte med två damer från Arbetsförmedlingen.
På väg uppför trappen gastade Rune:
- Kiss me young, kiss me young!
Om det var förväntansfulla uttryck i damernas ögon hann man inte avgöra. Vi förklarade snabbt att den här lokale glädjespridaren inte var så mycket att bry sig om och väl uppe för trappan utreddes att Rune spelat på hästen Kiss Me Young, som dagen innan vunnit till glatt odds och med Rune som en av förmånstagarna.
Rune, som alltid har glimten i ögat, slog sig snabbt i slang med damerna och exakt vad som överenskoms är inte klarlagt - möjligen sålde Rune bara en försäkring. Han är ju Folksams spjutspets när det gäller att försäkra in hästar och allehanda husdjur.
Kiss Me Young tog andra raka igår - återigen efter en superkompetent körning av Maria Emerson. Förhoppningvis var Rune Johansson med på noterna även nu. Det var stallets trettonde seger i år.
Fotnot: Parhäst till Rune Johansson på bilden ovan är bloggens hovfotograf Göran Abrahamsson. Och vem som tagit den här bilden är därför mycket oklart!
I kommande blogg:
NÄR TAKTER INBILLADE SIG ATT HÄSTEN VAR SJUK!