tisdag, januari 12, 2010

STALLETS TREDJE ÅRSSEGER


Tre segrar hittills i år för stallet är en riktigt bra början på säsongen. På Göran Abrahamssons häftiga bild ovan tar nr 8 Ystra Scoop över precis på mållinjen i tisdagens näst sista lopp hemma på Örebro-travet. I sulkyn satt Maria Emerson och hon har som bekant känsla för att vara först i mål.
På lördag är det travgala för Örebro-travet och då är Maria Emerson (bild: Gunilla König) faktiskt inte nominerad till titeln "Årets lärling". Det är första (!!!) gången sedan galorna infördes i slutet av förra seklet, som 35-åriga Emerson inte är nominerad till den titeln - en titel som hon också vunnit ett otal gånger.
Anledningen till att hon inte är nominerad i år är förmodligen att hon varit utestängd från lärlingsloppen sedan föregående årsskifte. Det är en ny regel som utestänger de mest meriterade lärlingarna från de loppen. Men från 2010 har banorna nya möjligheter att skriva ut fler lärlingslopp som är anpassade även för de mest meriterade lärlingarna, d.v.s. de som vunnit mer än 50 lopp under karriären (Maria har drygt det dubbla).
Det travbanornas sportchefer får göra om det tilltalar dem är att ta ett proffslopp med minst 40.000 kr i förstapris på V65-dagarna och göra om det till lärlingslopp. I dessa lopp får både de mer och de mindre meriterade lärlingarna delta. Det kan faktiskt öppna upp för fler körningar igen för skickliga Maria Emerson.
Kommentera ? - använd E-posten till vänster på svarta listen.

Inga kommentarer: