söndag, januari 17, 2010

DANNE TOG ÅKES PLATS IHOP MED JENNY

Anna Isabelles pojkvän Danne Jansson jobbar hos Åke Lindblom och på Travgalan igår var det han och lärlingskollegan Jennie Karlsson (bilden) som höll ställningarna. Det blev många priser att ta emot för duon från Gröndal ("Årets tränare samt årets 2-, 3- och 4-åring") medan tränare Lindblom själv kurade hemmavid tillsammans med gravida hustrun Ulrika Wictorsson, som väntar parets andra barn. 56-årige Åke var galans kung även om han inte var på plats.
"Årets kusk" Carl-Erik Lindblom var närvarande men gick hem tidigt och la sig. Redan i gryningen på söndagsmorgonen träffade undertecknad för övrigt Carl-Erik i full färd med att med gott humör mocka sina 16 boxar i stallet på travbanan. Han föreföll ganska nöjd med sitt inhopp med Systrarna K. på scenen.
- Det måste ju hända något oväntat ibland, skrockade Calle, som i och för sig ifrågasatte delar av sin egen "taktik".
Kvar på galan hela kvällen var i alla fall galans drottning Britt-Marie Olsson som tillsammans med man och dotter fick pris för härliga Nellie Vingboons framfart. Galan avslutades festligt med "Årets häst" och det blev helt väntat Nellie.
Synd att Nellies ständige kusk Per Fromell inte kom till galan. Hans betydelse för Nellies framgångar alltsedan hon var liten kan nog inte överskattas. Men Per var, trots att han enligt officiell utsago utsatts för övertalningsförsök, envist kvar hemma och "vaktade hunden".
Och undra på det...