torsdag, januari 21, 2010

INGEN KALKON PÅ AXEVALLAS STALLFIK

Det blir mycket stallbacksmat för oss som är travgipsys. Hittills i år (20 dagar) har vi i Stall Hans Karlsson varit på trav 12 kvällar eller dagar och för det mesta passat på att ta en bit mat. Planerna på att göra en stallbackarnas "Michelin-special" (se nedan) har slagit mig. Den kanske kommer.
På tisdagen var vi på Axevallas och fick då testa "Hasse" och hans kompanjon som precis nystartat Axevallas stallfik under namnet "Två kockar".
Och håll i er folks på Axevalla-slätten: Detta var superbt !
Två rätter testades, naturligtvis anonymt.
Det ena var Raggmunk och fläsk (bilden), den andra Fläskmedaljong med hemgjord bearnaise.
Båda rätterna var lika sanslöst goda. Dessutom var utfodringen minst sagt riklig.
Det senare är anledningen till att jag kunde testa två rätter vid samma tillfälle (tjyvade från frugans portion).
Jag har bestämt att direkt gå ifrån Michelin-guidens normer och utöka från tre till fem stjärnor för Axevallas krögare.
Hasses kompanjon är ännu så länge okänd till namnet för undertecknad. Han hade för dagen en T-shirt med vårtsvinet Pumba. Var dessutom aningen rundlagd, vilket var förtroendeingivande. Ni känner säkert till ordspråket "Lita aldrig på en mager kock"...
Fotnot: Michelin-guiden har utgetts sedan 1910. Ett antal inspektörer åker anonymt runt världen och sätter en, två eller tre stjärnor på lyxrestauranger och publicerar sedan detta i en mycket berömd "guide".