fredag, januari 08, 2010

AXEVALLA IKVÄLL - STANNA FRAMFÖR DIN DATOR!

Hoppsan - det är 22 grader kallt när detta skrives (09.00 på fredag morgon). Undrar hur det blir på Axevalla ikväll?
Vi ska dit och tävla med fyra hästar, tre med Calle Lindblom som kusk (Saint Janitor, Gerda och Shamrock Best) och en med AIK (Agobra Mindy).
Vi var på Axevalla i lördags, det var när Livi Dream Bisa tog stallets första årsseger, och det var kallt då med. Och det fanns inte ens fika på stallcaféet.
Ja det fanns fantasifullt komponerade mackor (stekt ägg med rödbetssallad till exempel) men inte ens en bulle eller en Delicato-boll. Och ingen mat.
De som hade så god mat där...men det blev visst något ekonomistrul med gamla innehavarna...
Hade med en hästägare till Axevalla i lördags. Han hade frikort eftersom han hade startande häst. Annars skulle han ha betalat en hundring i entré.
Det här är en hårding. Vann vid arktiska förhållanden. Född nära treriksröset. Dessutom sportig och klär sig klokt. En naturmänniska.
"Hårdingen" gick till platserna när vi kom vid 12-tiden. Följde tävlingarna från Axevallas läktare. Kom tillbaka efter 18 när tävlingarna var slut. Såg chockad ut och sa inte så mycket på hemvägen.
Två dagar efter ringde han.
- Du Hans, jag är 70 år och har varit med om mycket. Men jag tror att det här är den värsta upplevelse jag haft. Jag trodde jag skulle frysa ihjäl! Inne på Axevallas läktare. Säg åt alla att hålla sig borta från Axevalla på vintern. Ska det vara så här är trav garanterat bättre framför TV-n.
Hoppas inte Axevallas chef Benny Ternemar läser detta. Hans sågning av en kritisk kusk (Paw Mahony tyckte banan var för hård på Axevalla i lördags) är nog bland det grövsta man läst från en travbanechef. Enligt Ternemar var Mahony inte bara dum utan också väldigt dålig att köra häst.
För att inte få Ternemars bannbulla för det här inlägget sticker jag in en sak som är bra med Axevallas tävlingar ikväll. Åke Svanstedt har inte anmält en enda häst av de 177 (!) hästar han har i träning till tävlingarna och det gör ju möjligheterna för oss andra lite bättre. Se där något bra med Axevalla i alla fall!
Bildtext: Tjock päls är på sin plats om man ska till Axevalla när det är kallt - och rätt huvudbonad så man inte får på skallen av travbanechefen.

Inga kommentarer: