måndag, april 27, 2009

OM KONTIO FRÅN KANAL 75

Jorma Kontio körde åt oss i Stall Hans Karlsson så sent som i torsdags (Rätt Nygranne) men rasade ihop på morgonen innan lördagens V75-tävlingar på Åby. Då befarades det värsta men nu är det mycket bättre prognoser och så här skriver Kanal 75 om toppkusken och vår gode samarbetspartner Jorma Kontio:
"- Han mår mycket bättre idag och jag hoppas vi kan åka hem redan ikväll, berättar Jormas fru Päivi från vid lunchtid på måndagen.
Det var inför V75-tävlingarna i Umeå i lördags som Jorma Kontio under en promenad plötsligt blev akut sjuk och föll ihop.
- Jag pratade med honom i telefon när det hände. Han sa först att han mådde dåligt, sedan sa han plötsligt att han inte orkade gå tillbaka till hotellet. Sen blev det bara tyst i luren, det var verkligen obehagligt, berättar Päivi Kontio som omedelbart ringde till vännen Petri Salmela som bodde på samma hotell. Denne hittade Jorma Kontio medvetslös på gatan utanför och såg till att han omedelbart fördes till sjukhus.
- På lördagen var han i princip borta hela tiden. När jag kom upp till Umeå i söndags morse var han fortfarande mycket svag och kunde inte röra på huvudet. Det är klart att vi fruktade det värsta, att han fått en propp i hjärnan, men proverna visade att det inte var så.
På måndagsförmiddagen undersöktes Jorma Kontio av en specialistläkare som alltså konstaterade en virusinfektion på balansnerven i höger öra.
- Det var vad vi hoppats på. Han har också varit mycket piggare idag och kan sitta upp, men att gå är värre eftersom han har svårt med balansen. Jag frågade läkaren om det var okej att flyga och det var det så nu väntar vi bara på en sista undersökning så kan vi förhoppningsvis åka hem redan ikväll.
Blir han sjukskriven länge nu?
- Nej, enligt läkaren är det upp till honom själv. Normalt går sådant här över av sig själv, men vi har fått kortison så det ska gå snabbare. Och bara hur otroligt mycket bättre han blivit det senaste dygnet utan någon medicin är ett bevis att det går åt rätt håll.
Men inte kan han väl köra lopp redan den här veckan?
- Kanske, han pratade själv om att åka till Åby på torsdag. Men vi får se. Nu hoppas jag bara att vi kan komma hem så att han får vila upp sig ett par dagar i den miljö han känner bäst, säger Päivi Kontio."
Detta från travets mediabolag Kanal 75.

Inga kommentarer: