fredag, april 03, 2009

NÅGOT PÅ GÅNG

Något av en sensation fanns idag på Örebro-travets hemsida (http://www.orebrotravet.se/page94425.php), nämligen datasänd trav-TV. Det är unge Christoffer Wickman som i tjänstlediga Maria Israelssons ställe fått ett halvtidsvikariat på travkontoret som han tydligen försöker hinna göra något publikt av.
Wickman lär i ännu yngre dar ha varit "speltokig" - och det är ingen dålig början om man ska göra ett bra jobb i administrationen. Det har ju varit lite populärt att rekrytera folk som knappt vetat varken hur en spelbong eller en travhäst sett ut och det har inte varit lyckat.
Det vi ser idag är ett bra första försök att åstadkomma något. Örebro-travets hemsida har ju knappt rört på sig och man har legat lågt. Det är knappast ett bra sätt att promota en sport där det gäller att få upp intresset för verksamheten. Stort som smått i media skapar nyfikenhet och kan leda till ett travbesök eller ett spel - eller ett inslag i andra media, lokalpress o.s.v.
Ett tips till Wickman: ligg lågt med direkta spelförslag och ge folk möjlighet att tänka ut saker själv. Och sluta omedelbart med att tacka all intervjuoffer och önska dem lycka till. Det är det ingen som vill höra - inte intervjuoffren heller.
Vi har inte hört så mycket av nye sportchefen Claes Broberg hittills men man anar ändå hans hand bakom ett mera ärligt försök att få igång travet på Örebro efter ett antal låsta år. Kan det vara något på gång med det nya gänget?
PS. Det där med Gustavsvik var ju bara ett skämt. Faktiskt var det nog bara en enda person som gick på det. Han lär återkomma själv och berätta om det - om ungefär fyra månader sägs det. DS.

Inga kommentarer: