lördag, april 25, 2009

FEELGOOD PERSSON


Som de flesta känner till har sajten Travnet.se gått från hyllad till hatad av det svenska travets makthavare. Malta-bolaget Unibets ägare och närstående byggde lite diskret upp ett förtroende bland travfolket med en utomordentlig nyhetssida på nätet, som promotade sport och spel på trav i största allmänhet.
Men så plötsligt klev "Malta-ulvarna" fram och gjorde Travnet.se till Unibets officiella spelsida och därmed öppnades ögonen på travets makthavare och Travnet.se gick från hyllad till hatad.
Var dock så säker på att travfolket i största allmänhet, inklusive våra chefer på STC och ATG, fortsätter att följa den här sidan på nätet. Jag är övertygad om att besöks-siffrorna bara ökar och ökar.
En av orsakerna till Travnet.ses succé är förstås journalisten Lennart Persson, som är en tungviktare i sammanhanget och bland annat travjournalisternas ordförande under många år. Nu försöker Persson odla en sida i sin yrkesgärning som han inte fått tillfälle till så mycket tidigare, nämligen den som TV-journalist och på Travnet.se har han nu presenterat fyra eller fem 15 minuter långa intervjuer med några kända personer.
Lennart Persson är lugn och fin och intervjuoffren också. Det blir en behaglig och insiktsfull kvart för lyssnarna/tittarna, ja faktiskt det kanske bästa i Trav-TV just nu. Det här är "feelgood-TV" och det är ju lite överraskande att Lennart Persson levererar i den genren. Vill ni gå direkt till det senaste exemplet kan ni göra det via den här länken.
Och kom ihåg: det är bara via spel på ATG som vi inom travet får del av omsättningen. Titta gärna på Travnet.se men välj bort Unibet och spela bara på ATG.

Inga kommentarer: