fredag, juli 16, 2010

RUBIN PASSADE PÅ LÅNGT

Treårige Agobra Rubin gjorde debut på lång distans i Juliloppet på Örebro på torsdagskvällen och han klarade sig mycket bra och tog en tredjeplats i meriterat sällskap.
Rubin var bortlottad och från åttondespår bakom bilen blev det ett dåligt utgångsläge. Men hans långspurt var mycket bra.
Med mera maximalt flyt med löpningsförloppet (från ett bättre spår) hade han mycket väl kunnat vinna Juliloppet.
Agobra Rubin är redan inkvalad till höstens semifinaler i Breeders Crown och fortsätter han att stå på fyra friska ben kan det hända ännu mer intressanta saker framöver.
Agobra Rubin har konsekvent fått sådana löpningsupplägg att han avslutat raskt även om han mött övermäktigt motstånd. Sånt kan ge en bra tävlingsmoral inför framtiden.
Agobra Rubin är en son till From Above, som finns med i en liten skara svenskfödda hingstar som verkligen tycks få chansen i aveln. Annars är det mest amerikafödda avelshingstar som fått tillgång till det svenska stomaterialet under alla årtionden och så lär det säkert förbli även i fortsättningen.
Men om någon eller några svenskfödda hingstar verkligen slår är det både roligt och något för oss traventusiaster att vara stolta över.
Fotograf: Göran Abrahamsson.