tisdag, juli 06, 2010

MATS KARLSSON NÄST BÄST GENOM TIDERNA

Brorsan Mats Karlsson såg ut att ha en vinnare i Bergslagsloppet på Fornaboda i onsdags - och jag tipsade i bloggen om Lord Capar (på bilden tillsammans med Mats) som ett singelkryss i V64-omgången.
Och visst gjorde Lord Capar (med Daniel Olsson som lånekusk) ett jättelopp. Vad jag däremot inte räknat med var att det inte skulle räcka till vinst om "Caparn" sänkte banrekordet med fyra tiondelar.
Omöjlig att slå för dagen var nämligen Roger Walmanns Rune US, som sänkte banrekordet med sju (!) tiondelar och landade på 11,7. Lord Capar tvåa på 12,0.
Mats kan vara den kusk/tränare som kört och startat flest hästar på Fornaboda de senaste 35 åren. Han har också varit kuskchampion på banan. Nu var han nära att få sätta banrekord på banan som ligger närmast hans fina gård Kåfallstorp i Klacka Lerberg utanför Nora, bara tre mil från Fornaboda.
- Men jag får vara nöjd med att vara den näst snabbaste genom tiderna på Fornaboda. Det är inte så illa det heller, sa Mats som dagen efter rekordloppet var både nöjd och lite missnöjd.
Foto: Göran Abrahamsson.