lördag, december 05, 2009

LURIGT VÄDER MEN PERFEKT TRÄNINGSBANA

Grabbarna som sköter Örebro-travets tränings- och tävlingsanläggning ligger i ständig beredskap från mitten av november och långt fram på våren. När det går från plus- till minusgrader gäller det att vara på alerten och frystorka banorna.
Nattjouren består av Peter Walltin, Mårten Wittvången och Ulf Lindblom och på dagen jobbar som vanligt Carl Sjögren, Jörgen Mårtensson och Eric Larsson.
Den här veckan var det lurigt väder med några minusnätter men som vanligt var det ändå perfekta träningsförhållanden när vi tränare ville köra på morgonen.
Ingen tvekan om att det känns som en förmån att ha hästarna på Örebros stallbacke.
För tillfället är det flera tränare som står i kö för att få stall på travbanan - och undra på det!
Den här veckan har tränarkollegan Peter Walltin (bilden) varit uppe på nätterna och skött jouren. Peter har hjälp av pappa Kjell Svensson med träningsrörelsen och eftersom det är lite lågsäsong i stallet för tillfället hinner Peter med även det här jobbet.
Peter vann för övrigt med amatörtränade Agobra Figaro i måndagskväll på Färjestad innan han satte harven i banan hemma i Örebro.
NOTERA! I kommande blogg: Han är Örebros äldsta licensierade travtränare! Han är född år 1920! Han vann lopp så sent som 2005!!!
Kommentarer skickas på ”Stallets E-post”, klicka på svarta listen.

Inga kommentarer: