lördag, december 26, 2009

ANNA TAR EN DUST MED DE BÄSTA

Anna Isabelle Karlsson har lyckats kvala in till prestigefyllda lärlingsmatchen "Wången Cup" http://www.wangencup.se/ och idag, lördag, är det finaldags på Solvalla i lopp 1.
Det handlar om 70.000 kr till vinnarhästens ägare och fina hederspriser till vinnande kusk (utbildningsresor i Europa med mera).
Anna Isabelle ska köra Zelmani, som tyvärr lottats till spår 11 och det minskar förstås chanserna. Men väljer Anna en finurlig väg framåt finns chansen. Zelmani startade senast i ett hårt V75-lopp (oplacerad).
Till Wången Cup är det verkligen många elitlärlingar som kvalat in. Trots sina fina meriter, 8 segrar i år och drygt 400.000 kr inkört, är Anna en av de minst meriterade kuskarna.
Till loppet har kvalat in värstingarna Johan Untersteiner, Tony Wallin, Kenneth Haugstad, Frank Nilsson, David Källgren, Niklas Lindblad och Tommy Karlstedt.
I övrigt fyra starkt "lärlingsmeriterade" men utan värstingstämpel: Sarah Swahn, Riccardo Bianchi, Henrik Åslund och Anna Karin Jonsson.
En framgång bland de här kuskarna skulle vara en fin merit för Anna Isabelle, som inte ens fyllt 21 år (gör det den 29 december).
Bildtext: På allmän begäran ännu en bild på "Världens häst", Ideal du Gazeau. I sulkyn en ljusblå kusk vid namn Eugene Lefevre. Ideal du Gazeau var född 1974 i Frankrike men tävlade i hela Europa och i USA. Han vann allt, bland annat Elitloppet, då han tog ner örebrohoppet Express Gaxe trots ett lopp i dödens. Han köptes efter tävlingskarriären för ett högt belopp till Sverige. Som många helfranska hingstar lämnade han i aveln ett otal hästar som hade svårt att trava rent men det blev några lyckträffar och bland annat kan nämnas dottern Lovely Godiva. Av 804 registrerade hästar i Sverige tjänade 357 hästar inte en krona!!! Ett svårslaget rekord - men likaväl är Ideal du Gazeau i mina ögon "Världens finaste häst".
Intresserad av Ideal du Gazeau? Klicka här och se hans tre segrar i VM-loppet. http://www.youtube.com/watch?v=lQb6aU44FA8&feature=PlayList&p=CE2E637F748766EC&index=0&playnext=1

Inga kommentarer: