fredag, december 04, 2009

"ÅRETS TRÄNARE" HAR NÄSAN I VÄDRET

Lasse Friberg, en gång i tiden framåt lärling i Stall Hans Karlsson, stärkte sina aktier i kampen om titeln "Årets tränare på Örebro-travet" på torsdagen.
Då startade han nyförvärvet Mirakel Lavec på Åby och det blev en snygg seger.
Oftast har titeln "Årets tränare" gått till någon av de till antalet hästar större stallen på Örebro i kraft av mycket inkörda pengar och många segrar. De senaste åren har Åke Lindbloms stall vunnit (under Lugdunums med fleras storhetstid). År 2006 vann vi i Stall Hans Karlsson.
Men det har hänt i modern tid att ett av de mindre stallen fått utmärkelsen efter ett exceptionellt bra år och anmärkningsvärt förbättrade resultat.
Det var senast år 2005 när Håkan Pettersson tog hem titeln med nästan en miljon inkört på ett begränsat hästmaterial. Tyvärr har Pettersson sedan dess dragit ner helt och hållet. Håkan har tagit ut tränarpension och i år har stallet inte tagit en enda seger.
Håkan är för övrigt den enda örebrotränaren som även varit verksam i Frankrike. Det var på 90-talet när han och, tvillingbrodern Göran (numera hovslagare på heltid), gjorde ett försök att etablera sig därnere.
I år kan det alltså vara Lasse Fribergs tur att slå till underifrån efter ett toppår med hästar som Pegasus Fairway, Alandias Lime, Staro Conch och nu Mirakel Lavec. Samtliga dessa är köpta från andra tränare och har utvecklats i Lasses regi.
Dessvärre åkte Lasses favoritlag Hammarby IF ur fotbollsallsvenskan med dunder och brak den här säsongen.
NOTERA! I kommande blogg: Han är Örebros äldsta licensierade travtränare! Han är född år 1920!
Kommentarer skickas på ”Stallets E-post”, klicka på svarta listen.

Inga kommentarer: