söndag, december 20, 2009

FRÅN NOLL TILL 3000

Calle Lindblom, Örebros bästa kusk genom tiderna. Så här dök han upp. Naken men inte med två tomma händer utan med körhandskar, glasögon och ett körspö. Och med mycket att uträtta, inte minst framför Örebro-travets mäktiga glasläktare. Men faktum är att han varit proffs och segermaskin även på en annan svensk bana.
På trettio år har han efter en obruten kedja av framgångar nu tagit 3000 segrar på svenska och utländska banor, allt från storlopp till B-lopp. Han passerade nyligen gränsen 3000, som bara ett litet, litet fåtal klarat i svensk travsport.
Göran Kempe tog den här bilden en gång för länge sedan. Då var Calle hungrig på segrar och uppmärksamhet. Nu säger han:
- Det är jag nu med. Jag är nöjd med att ha tagit 3000 segrar men ändå inte nöjd.
Kanske får Calle en välförtjänt hyllning vid Örebro-travets tävlingar idag. Hur det blir med den officiella invigningen i "Tretusenklubben" återstår att se. Det beror lite på hur STC i Stockholm räknar när det gäller utlandssegrar, B-lopp och så.
Fotnot: 1987 flyttade Calle från Örebro till Åby där han var framgångsrik tränare och kusk tills Örebros dåvarande VD Hans-Göran Johansson värvade tillbaka honom under 1989. Nu är Hans-Göran själv för övrigt verksam i Göteborg!

Inga kommentarer: