torsdag, november 18, 2010

SORGLIG

I mitten: Monica Thyresjö - är det makten som glädjer henne när Örebro Travsällskap stryps?.
Det hjälpte inte att Svensk Travsport skickat ner en av sina främsta företädare Mattias Stenby från Stockholm till Örebro Travsällskaps höstmöte.
ST:s intentioner om att öppna upp landets travsällskap ordentligt bromsades av bakåtsträvarna i örebrosällskapet.
Bara hälften av medlemmarna hade lyckats hasa sig till mötet och det blev en pinsam majoritet för att begränsa utökandet av antalet medlemmar.
Det betydde att flera av de föreslagna nya medlemmarna slogs ut efter ett plågsamt personval.
Bland de som inte blev invalda fanns starka kandidaten Rein Hjalmarsson som säkert kunnat vara en fräsch ordförandeaspirant framöver om han fått vara med.
Nu får han vänta till nästa höstmöte för en eventuell plats - men då måste någon av de befintliga medlemmarna falla ifrån under året.
Det var Monica Thyresjö, andra vice ordförande i sällskapet, som talade för att utestänga medlemmar och hon fick alltså med sig en majoritet av järn(ålders)gänget.
Är det makten som den sittande styrelsen är rädd om? Inom sällskapet finns i stort sett inga villiga styrelsealternativ och då är det förstås lättare att få behålla sina poster oavsett kompetens.
För aktive medlemmen Peter Walltin blev det ändå en  framgång eftersom komikern Peter Flack på Walltins förslag valdes in till en av de få lediga platserna.
Men det var förmodligen också ett av de få humoristiska inslagen under kvällen.
Travsporten i Örebro har anledning att klä sig i sorgkläder.