måndag, november 15, 2010

PETER FÖRESLÅR PETER

Peter Walltin är aktiv i travsällskapet.

Örebro-tränaren Peter Walltin är medlem i Örebro Travsällskap. Peter hör till de få aktiva i den församlingen och han jobbar för att utöka antalet medlemmar, något som travets nationella ledning också tycker är positivt.
Lokalt har det dock varit en del motstånd från dem som möjligen är rädda att förlora möjligheten att styra föreningen.
- Jag tycker att antalet medlemmar i travsällskapet ska utökas. Fler medlemmar gör att det kommer in bredare kompetens i föreningen och dessutom är det bra att många får känna att de är med och bestämmer inom travsporten, sa Peter till undertecknad för en tid sedan.
På torsdag är det höstmöte och då har Peter föreslagit att självaste Peter Flack väljs in i föreningen.
- Jag har talat med Peter Flack på telefon och han accepterar med glädje att bli medlem i travsällskapet, berättar Walltin.
Peter Flack är Örebros mest kända person och han har ett genuint travintresse. Bland de första lokalradiojobb han gjorde regelbundet var som travtippare till Örebro-travet - för fyrtio år sedan!
Peter är naturligtvis bra att ha som ambasadör inom travet i Örebro.
Peter Flack var för övrigt hästägare i vårt stall en kort period. Dessvärre var hans häst, Holger Crown, farträdd (!) och han slutade som gårdshäst på östra Gotland.
WALLTIN PÅHOPPAD
Peter Walltin driver sin tränarrörelse tillsammans med sin pappa Kjell Svensson, men både Peter och hans bror Stefan Svensson är med och hugger till sig segrar när altmeister Kjell stundom väljer att stå vid sidan av och överlåter tömmarna.
Mer av det torde komma när Kjell med ålderns rätt förmodligen trappar ner framöver.
Peter Walltin har en egen hemsida http://www.peterwalltin.se/. Nyligen blev han påhoppad för sitt engagemang i travets föreningsliv. Klicka in på sidan och följ debatten under rubriken "Forum".