fredag, mars 13, 2009

STORAFFÄR PÅ GÅNG



Stall Hans Karlsson och Stall Bergsmannen håller på att slutföra förvärvet av en av de bäst stammade hästarna som köpts till stallet någonsin. Vi återkommer med mer info när affären är klar och hästen står i vårt stall men ett litet smakprov kan vi lämna redan nu.
Fader till hästen är Steinlager. Steinlager vann själv Elitloppet men är oprövad som avelshingst. Hans första avkommor är ett år.
Bildtext: Steinlager är en av Nordens bästa tävlingshästar genom alla tider och en mycket vacker individ. Om han är lika bra som avelshingst blir mycket spännande att se. Steinlager är det mest kända ölmärket från Nya Zeeland och ett stor exportsuccé sedan starten 1958. Då levererades Steinlager i brun flaska men ett byte skedde till grön flaska i slutet av 70-talet.
Så här beskrivs Steinlager av ölkännare:
"Steinlager is a lager with a distinctive grassy note and clean crisp bitterness of green bullet hops. It is balanced with a dry astringent finish. It's made with New Zealand's finest ingredients making it unquestionably New Zealand's finest beer."

Inga kommentarer: