tisdag, mars 24, 2009

KLART MED NYFÖRVÄRV

I måndags blev det klart med nyförvärvet efter Steinlager (bilden från segern i Elitloppet). Det är en av de större affärerna vi gjort i Stall Hans Karlsson. Det är i samarbete med Stall Bergsmannen (Raoul Pettersson) som den här affären rotts i land och på tisdagen stod han i stallet, en fuxig ettårig son till Steinlager (ur dennes första kull) och Jenny Broline.
Jenny Broline bär ultrablått blod. Hon är själv mor till Nightmare Buttler 837', Quenola Buttler 424', Punk Buttler 353', Jennys Guy 350' och Sandys Comet 311'.
Hennes mamma Fashion Broline är mor till Leroy Broline 1.303', Ufo Broline 981', Crocodile Broline 900', Alligator Broline 470' och Kaiser Broline 411'.
Mödernelinjen totalt sett är bedövande stark med Workaholic och Speedy Somolli som tunga ankare. Allra mest vinnande ur mödernelinjen är Wesgate Crown, som sprang in nästan 12 miljoner kronor.
Jenny Broline har varit en "hit" i aveln så här långt och då har hon ändå korsats med medelgoda hingstar. Steinlager är den bästa partnern hon fått chansen med och vårt nyfärv har därmed potentialen att bli något alldeles extra.
Han ska nu köras in under vårmånaderna och prepareras inför hösten då träningen så smått börjar.
Samma förhållanden gäller för ettårige hingsten Bergsmannen, som sedan tidigare är klar för Stall Bergsmannen.
De här två hästarna kom tillsammans till stallet och kommer också att skolas tillsammans.
Bergsmannen är en son till Gregg Buttler och Idge Crown, som kommer ur samma möderne som Gunnar Axelryds fina sto Anki Tim.


Inga kommentarer: