torsdag, mars 26, 2009

MATS KARLSSON CHEF FÖR RIK FÖRENING


Det var årsmöte i Hästägarföreningen häromkvällen och något av en historisk händelse inträffade när broder Mats Karlsson utsågs till en av cheferna i föreningen.
Det är nämligen bara några år sedan som stadgarna ändrades så att även en hästägande proffstränare fick tillträde till den här föreningen. Som proffstränare var man enligt stadgarna utesluten, vilket grundade sig i att Hästägar- och tränarföreningarna på den gamla goda tiden förhandlade om träningsavgifter. Oj vad detta känns avlägset och en fri prissättning har som bekant rått i många år. Numera är proffskåren väl representerad i föreningen och på årsmötet sågs också bl.a. Peter Walltin, som var aktiv i debatten och som förslagsställare.
Hästägarföreningens nya chefspresidium består numera av Mats Karlsson, Lena Boström, ordföranden PO Svantesson, Kent Frankesjö, Ulla-Britt Hytter samt Britt-Marie Olsson och Rikard Berglund. Ett hett tips är naturligtvis att Mats blir vice ordförande i föreningen.
Anders Lindberg avgick efter tio år och tog den tunga posten som valberedningens ordförande.
Hästägarföreningen är en rik förening som förfogar över mycket mer än en halv miljon i kassan och det finns alltså möjligheter för föreningen att spela en viktig roll. Kan det bli Mats som sätter sprätt på pengarna???

Inga kommentarer: