torsdag, juli 08, 2010

SVAR FRÅN STYRELSEN OM FORNABODAS SPORTCHEF

Det har kommit in ett svar på gårdagens "insändare" på bloggen och jag publicerar svaret i sin helhet:

Hej.
Läste på din hemsida ett inlägg från en anonym som tycker att sportchefen på Fornaboda borde bytas ut för att han jobbar på ett felaktigt sätt.Är våran "anonyma" vän en erfaren sportchef,eller är det någon som önskar att han/hon var det?Vill påpeka att vi inte har några planer på att byta ut våran,så den anonyma "vännen" får vänta.
Att det är i sportchefens"egna intressen" att någon åker 200 mil med en häst som får en matlapp, betvivlar jag starkt.Dessutom utgår transportbidrag när det är rikstävlingar,men det vet ju naturligtvis du också.Att vi har långväga gäster är bara positivt,då intresset på Atg Live ökar på den ort som har en "hemmahäst" till start någonstans i vårat avlånga land.
Angående omsättningen i loppet så har den med största säkerhet inte varit högre om det bara varit "hemmaekipage" som startat,då det förmodligen varit hästar som större delen av travsverige aldrig sett och inte hört talas om.Dessutom har V-64:ans första avdelning genomgående den sämst omsättningen på vinnare,plats och tvilling då spelarna behöver fylla på kontot efter att ha lämnat V-64 systemen.Det är ju naturligtvis inte lätt att veta för den som inte är insatt i alla spelsiffror.
Angående V-64 så är det ett RIKSSPEL!!
Om det är någon som tror att vi fått in 32 miljoner i omsättning på våran V-64 kväll om vi bara har haft "lokala ekipage" så är man väldigt fel ute.Om man bara skulle ha "hemmahästar" till start då hade ju inte du fått starta på Åmål:s V-64:a,hade du gillat det?
Spelarna vill ha det bästa som är tillgängligt i hela landet för tillfället,annars stänger dom tyvärr ATG kontot och plånboken.Kan vi småbanor inte leva upp till dom högt ställda förväntningarna så har vi troligen kört vår sista V-64:a.
Slutligen vill jag kommentera publik siffran som tyvärr inte betyder så mycket längre:
Den största tradition vi har i Lindesbergs kommun är midsommartravet på Fornaboda.Familjer som laddar kaffekorgen,tar med barnen,och tar en utflykt till travet och slår sig ner i gröngräset och har en skön dag tillsammans.Endast halv storm och skyfall kan stoppa detta.
V-64 publiken däremot består av spelarna,vilket bevisas av banspelet,och av vi betalade ut ca.700000 tusen till ett oberonde av varandra lyckliga vinnare på banan-
Publiktapp..........javisst,men hur många tusen följde våra tävlingar på ATG live??Kan inte räkna dem alla.
Hoppas du publicerar detta på din hemsida,står för vad jag skrivit,behöver inte vara anonym!
Mvh:
Rolf Nydèn Totochef på Fornaboda och styrelseledamot i Lindes Travklubb.