fredag, juli 09, 2010

HUR VAR DET MED PUBLIKSIFFRORNA - EGENTLIGEN...?


Bildtext: Bloggförfattaren svär i slutet av bloggen. Här finns en gravad hund, som Jim Frick skulle ha sagt. Foto: Petter Karlsson.

Har ni läst insändaren från Linde Travklubbs styrelse och deras totochef?
Läs då utdraget ur Travnet-journalisten Per Anders Johanssons senaste blogg! Den handlar om Fornaboda och börjar här:
"I lördags körde man familjetrav, traditionellt midsommartrav. Det lockade nästa 3 400 personer och man spelade för nästan 1.5 miljoner kronor. Det mesta omsattes på banan.
I onsdags tog man över Solvallas V64-tävlingar, det lockade 3 000 personer. Det är inget konstigt med det utan det underliga och den stora skrällen var att man spelade 25 procent mer på banan på midsommartravet.
Nog trodde jag att spelare med stora plånböcker skulle vara på plats i onsdags medan det i lördags var familjer med välfyllda matsäcks-korgar. Så var alltså inte fallet utan det var tvärt om."
Slut från Per Anders Johansson.
Tydligen har Johansson fått ta del av banspelssummeringen från Fornabodas midsommartävlingar och från Fornabodas "Solvalla-trav". Insändaren från Travklubbens styrelse grundar sig på samma omsättningssiffror. Och slutsatserna är helt tvärs-emot-stående varandra.
Hur i h-e är detta möjligt???
Fotnot: Kan publiksiffran på Fornabodas "Solvalla-dag" vara felräknad? Var publikfiaskot ännu större? Det är en tänkbar förklaring till totochefens analys om spelstyrkan hos respektive publiktyp. Publiceras antalet betalande publik på "Solvalla-kvällen" så kan var och en dra sina egna slutsatser. Mail-adress för fakta och synpunkter i denna fråga och andra frågor samt tips om travlookisar: 9451karlsson@telia.com.