söndag, maj 02, 2010

OSANNOLIK GUBBE

Det blev en V75-seger för oss som har hästarna och tränar inne på Örebro-travets stallbacksanläggning. Tyvärr blev det galopp för vår egen bästa chans Black Jack B (- Var nog mitt fel, sa körande Björn Goop) men på ett lysande sätt klev istället gammelgubben Kjell Svensson med Azalee (bilden från Kanal 75) ifrån konkurrenterna och vann 100.000 kr.
67-årige Kjell Svensson är en osannolik gubbe. Började som lillpojk nere i hemstaden Malmö och hörde till Jägersros bästa innan han värvades till Örebro av Norra Bro Stuteri (ÖSK:s Hasse Melin) och här har han gjort en lysande karriär som tränare och kusk.
Nu på äldre dar håller han igång verksamheten mycket med hjälp av sönerna Peter Walltin och Stefan Svensson men som den vinnartyp Kjell är och alltid har varit vill han själv vara den som är i centrum.
När andra i hans ålder funderar på en plats i äldreboeende laddar Kjell från kön bland stenhårda rikstotokuskar och tränger sig fram till dödens. Och istället för att själv bli "dödad" på kuppen pressar han sönder konkurrenterna - däribland startsnabba och länge ledande hemmachampion Calle Lindblom med Sweet Rockbank, som var vårt spikförslag.
Azalee är alltså bland det hundratal hästar som bor och tränar på Örebro-travets träningscamp. Peter Walltin är ansvarig tränare för den fyraårige bjässen och Peter ska i dagarna för övrigt få sitt stall grundligt renoverat. Det verkar som om Örebro-travet nu har bestämt sig för att satsa offensivt på sin träningsanläggning, som naturligtvis är ett bra komplement till själva tävlingsanläggningen.
Det hundratal hästar som finns inne på banan just nu kan med vissa tillbyggnader och justeringar säkert bli 200 - och då också bli lättare att finansiera med ett bra överskott för travbanan.
Vi som är tränare inne på banan, bl.a. undertecknad, Walltin, Lasse Friberg med flera, ser naturligvis fram emot att flera tränare kommer hit.
Och kön på intresserade tränare lär vara lång.
Tillsammans med de viktiga kuggarna omkring sig (först och främst Peter Walltin) ser nog Kjell Svensson till att vara i hetluften även i fortsättningen. V75-final under Elitloppshelgen väntar och Kjell får köra lopp även 2011, 2012 och 2013 - och därefter kanske Örebro-travet startar den "veteranserie" som föreslagits på denna blogg.
I en serie för bara "gamla gubbar" skulle Kjell nog dominera långt in på 2020-talet. Jag har sagt det förr: Kjell är segare än en enbuske!!!