lördag, maj 08, 2010

FIN REKLAM I NA FÖR AIK


Lokaltidningen NA, Nerikes Allehanda, skrev mycket om Anna Isabelle Karlssons framfart på Fornaboda igår.
Det var bra reklam för AIK men så vann hon ju också två lopp och tog hand om taktpinnen i banans kuskliga efter första tävlingsdagen för året.
Anna började med treåriga Woodlands Goofy (övre bilden), som efter halsoperation i höstas nu tycks fungera igen. Hon var förmodligen banans bästa tvååring under 2009 och nominerades till titeln "Årets tvååring" men fick stryk av Times Square i deras enda möte och därmed gick titeln till den hästen. Inget att säga om, men den dagen fick Woodlands Goofy inte luft och då var utgången av det loppet kanske inte så konstig.
Bara att hoppas att förbättringen i halsen står sig permanent. Då kan det bli aktuellt att prova Woodlands Goofy i några fina unghästlopp framöver.
Så värst purung är inte AIK:s andra segerhäst, Ginkas Fria Flamma (undre bilden). Den hästen kom till oss som sexåring och hade inte tjänat en krona. Men efter mycket mental träning är hon nu näst intill lättkörd och som sjuåring tog hon nu sin debutseger - trots ett lopp i dödens. Hård tjej den här Easy Lover-dottern...
Foto från Fornaboda: Göran Abrahamsson.