tisdag, maj 25, 2010

AIK I BREEDERS

Anna Isabelle Karlsson kör två hästar i Breeders Crown-försöken på Åby på torsdag. Det är Agobra Rubin och Woodlands Goofy, som sammanlagt tävlar om förstapris på 140.000 kr.
Nu är dock båda hästarna med för att "känna på" toppmotstånd i årgången och i första hand är det kanske de mindre placeringarna som finns inom räckhåll.
Den här testen blir mycket intressant för de här treåringarna, som för närvarande kanske är nummer ett i årgången på Örebro-travet i respektive kategori, hingstar och ston.
Bilden ovan på Agobra Rubin (foto: Göran Abrahamsson) är från prisutdelningen på Fornaboda och den avlöpte inte helt utan incidenter. Men sedan AIK klokt beslutat att låta Rickard Berglund sitta kvar i sulkyn och köra tillbaka Agobra Rubin till stallet löste det sig utan olycka.
Betydligt sämre gick det i prisutdelningen på Örebro i helgen då Jorma Kontio efter en seger släppte ifrån sig en häst med både slaggjord och speciell säkerhetsvagn till Karin Andersson i vinnarcirkeln. Det slutade med att Karin vältes ur vagnen och skadade höften. Hon röntgades på måndagen på USÖ. Vinnarhästen fångades in på ett skickligt sätt av Jorma Kontio själv, som därmed förhindrade en farlig skentur.
Det är ofta incidenter i vinnarcirklarna runt om i landet och det kanske är på sin plats för STC att tänka till för att göra den här hanteringen ännu säkrare.