lördag, maj 01, 2010

HANS OM V75: SPIKFÖRSLAG!

Vi startar två hästar på V75 idag och det är Black Jack B (Björn Goop) och Kiss Me Young (Maria Emerson). De två startar i samma lopp.
Spelarna har när detta skrives lastat in 25 miljoner på V75 och värderar Black Jack B till 10 % och Kiss Me Young till 4 %. Ganska lågt förtroende alltså och spelarnas samlade bedömning är det bästa rättesnöret - tills loppet är kört...
Jag tror ändå inte att det finns någon riktig logisk tanke i bedömningen av det här loppet. Loppet är extremt rörigt och det är vad man kan vänta sig när det är lägsta V75-klassen, kort distans och voltstart.
Örebro-ägda Lexington Ås (Stall Concho, Ulf Andersson) är favoritstreckad (48 %) från spår 12!
Vad som helst kan nog hända i det här loppet och våra två hästar är med i matchen.
För Black Jacks del gäller: Han måste klara starten från svårt fjärdespår och inta en position långt fram direkt.
För Kiss Me Young gäller: Det måste bli hårt tempo därframme eftersom hon från bakspår med all sannolikhet får börja anfalla långt nerifrån.
Både Black Jack B och Kiss Me Young har skött träningen bra i veckan. De är värda varsitt streck på V75-kupongen.
Mitt bästa spikförslag i omgången är i ett annat lopp och faktiskt en hemmahäst: Sweet Rockbank (streckad på 13 %) med Calle Lindblom.
Calle är nummer ett i Sverige på springspår (tillsammans med Erik A. och några till) och får säkert till ett bra slagläge direkt. Rockbank (Stochampionatsfemma ifjol före skada) har några lopp i kroppen nu efter lång vila och går kraftigt framåt. Spika!