fredag, maj 18, 2012

SÖDERBERG HAR TOPPTREÅRING

Fredrik. Skicklig tränare som fick skäll av bandhunden.

Tränarkollegan Fredrik Söderberg fick häromveckan ett nyförvärv som - förmodligen - ingen örebrotränare fått före honom.
Till stallet i Karlskoga kom treårige obesegrade stjärnämnet State of Liberty.
I torsdags gjorde Fredrik debut med hästen och vann på ett enastående sätt på Åby och det var hästens fjärde raka seger! Se loppet och segerintervju här (lopp 4): http://www.abytravet.se/resultattv.php
Fredrik Söderberg har utbildat sig under flera år i Frankrike och det bidrog kanske till att den här hästen hamnade där den hamnade.
Bland delägarna finns i alla fall Nisse Moreau, svensk med uppgift att matcha franske legendaren JP Dubois' avelshingstar i Sverige.
Det är alltså Nisse som bl.a. har hand om Sanitys pappa Love You när han används (på frusen sperma) i Sverige.
State of Liberty är något alldeles extra. Blandad med 75 % amerikanskt blod och med 25 % franskt blod. Hans pappa är Andover Hall och hans mamma är Rebelle, som är syster med två avelshingstar: Infinitif och Not Disturb.
Fredrik Söderberg har hastigt och lustigt en av landets mest intressanta treåringar i sitt stall. Fortsättning följer på Mantorp i halvstora loppet "Sikta mot stjärnorna" senare i vår.
Kul för Fredrik, som hittills inte haft tillgång till några topphästar att jobba med under sin första period som egen tränare.
I en kommande blogg: När Örebro travsällskaps bandhund skällde ut Fredrik!