lördag, maj 05, 2012

BAKSLAG FÖR ÖREBRO-TRAVET OCH OLSSON CENSURERAD

Örebro-travet körde idag sin ena V75-dag. Det var femte året i rad som man fick köra på den här gynnsamma dagen - första helgen i maj.
En tradition som det nu blir svårt att ta ifrån banan.
Omkring 5000 åskådare fanns på plats.
Publiksiffran var historiskt sett för de här fem åren inte så tokig, men jämfört med förra året var det ett rejält bakslag - mer än 1000 personer mindre eller en nedgång med cirka 20 %.
Karin, Peter och Claes.
Tror inte att den leende PR-trion ovan var lika nöjda efter tävlingarna, som när bilden togs någon av dagarna innan.
Det kändes säkert inte så bra att det inte gick att slå förra årets siffror, den sista majdagen då Håkan Lillis Olsson skötte marknadsföringen som event manager.
Krismöte på måndag?
Pensionerade Lillis Olsson nöjd.
Stortävlingarna på lördagen föregicks av internt ledningstjavs i travsällskapet - något som den här gången också nådde ut till allmänheten.
Travsällskapets styrelse består av åtta män och en kvinna, Britt-Marie Olsson.
Britt-Marie valde att på travbanans facebook-sida kritisera valet av Per Lennartsson som gäst i Najo Bar på tävlingsdagen.
I välkänd censur-stil ingrep dock travbanans ledning och tog bort (!!!) Britt-Marie Olssons kommentar från sin facebook-sida, vilket fick olssonskan att ilskna till ordentligt - på sin egen facebook-sida.
Jag frågade sportchefen Claes Broberg per telefon om vem av cheferna som gjort censuringreppet - han själv, travbanechefen Björn Andersson eller travstyrelsens valda ordförande Arne Jansson.
Den frågan vägrade han emellertid att svara på.
Att det inte är HÖGT i tak i det sektliknande sällskapet som leder Örebro-travet visste jag men det här är värre än jag befarat. Om inte ens styrelsemedlemmarna får vädra sina åsikter till oss andra travintresserade finns verkligen inte förutsättningar för en demokratisk styrelse av Örebro-travet.
Skämmes!