onsdag, april 13, 2011

SATSA PÅ KVINNLIG CHEF

Fornabodas pinsamma problem med Håkan Olsson som sportchef nu när säsongen drar igång går säkert att lösa.
Håkan Olsson är involverad med så många affärspartners inom travet, att han helt följdriktigt gjort sig omöjlig att ha en befattning som sportchef med ansvar för bl.a. anmälningarna till tävlingsdagarna. Han har också varit svartlistad från sportchefsjobbet på Örebro-travet där han bara hoppat in som tillfällig lösning några månader åt gången.
På Örebro har man istället anställt i tur och ordning Mattias Stenby, Henrik Lindgren och nu senast Claes Broberg.
Men på Örebro-travet finns också mycket kompetenta tävlingsassistenten Barbro Lindell (bilden) och vad vore bättre än att utnämna henne till sportchef och ansvarig för Fornabodas elva tävlingsdagar i år.
Det gäller förstås för Örebros travbanechef Björn Andersson att se till att Barbro ges ledigt i erforderlig utsträckning och att Örebros sportchef Claes Broberg ställer upp med lite råd och dåd under en övergångstid.
Det vore verkligen passande att släppa fram en kvinnlig chef inom travsporten eftersom kvinnor är underrepresenterade på ledande befattningar.
Om Barbro Lindell skulle få ansvaret över Fornaboda skulle det dessutom ske på grund av visad kompetens - inte av någon annan dunkel inkvoteringsanledning.
Och så skulle Fornaboda slippa ifrån den pinsamma situationen med Håkan Olsson.