måndag, maj 25, 2009

TRAVFOLK BAKOM FOTBOLLSFRAMGÅNGAR

Örebros fotbollslag, ÖSK, är bättre än kanske någonsin. Just nu ligger man sexa i tabellen men man har en anmärkningsvärt bred trupp med två man på varje position och det kan faktiskt vara något som kan leda ända till guld i höst när allsvenskan ska avgöras och lagen knäar i kylan.
ÖSK har som bäst varit tvåa i ligan (1994). Man har varit med till och från i snart 100 år och ett guld vore efterlängtat och fantastiskt.
En av orsakerna till guldvittringen är nye backen Michael Almebäck. Den unga grabben spelar i landslaget innan det här är färdigt. Och det gör snart också lagets stora mediala stjärna John Alvbåge - målvakten. De två är kanske bäst i laget, som dock vimlar av namnkunniga spelare.
Faktum är att det är travfolk som ligger bakom ÖSK:s framgångar.
Mest framträdande är kanske Hans Melin (bilden) som är med i fotbollens inre cirkel. Hasse Melin, som privat driver väldiga Melins fastighetsförvaltning, är tidigare mångårig ordförande för Hästägarföreningen och Travsällskapet. Allvarligt talat saknas hans erfarenhet och förstånd mycket i travsammanhang men istället är han alltså bidragande till fotbollslagets framgång. Hans är styrelsemedlem i "ÖSK Elitfotboll".
Ikväll spelar ÖSK mot Brommapojkarna på Behrn Arena och mycket talar för vinst för hemmalaget.
Hans Melin har inte helt släppt intresset för trav och är bl.a. känd som uppfödare till French Cocktail, som blev "Årets äldre häst" på Örebros travgala i vintras.


Inga kommentarer: