onsdag, februari 04, 2009

TWIGS KAYOS NÄSTA PARTNER


I dagarna har det blivit klart att Twigs Kayos nästa partner heter Order by Fax (bilderna). Det känns som att Viking Kronos-söner kommer att bli en tillgång i svensk avel de kommande åren och det är ett plusblod som vi inte behöver dela med USA och Frankrike. Själv har Viking Kronos svårt med dräktigheten men det finns flera strålande söner. Thai Tanic, Going Kronos och Turbo Sund är några. Den senare har redan gjort succé i aveln med sin första son Turbo Viking.
Men Order by Fax (som sprungit in 4,5 miljoner kr) kan mycket väl vara den allra bästa Viking Kronos-sonen i aveln. Han betäcker för första gången i år och då kommer Twigs Kayo att finnas med.
Bland söner till Viking Kronos som kommer till aveln senare finns Yield Boko och Maharajah, samt Triton Sund, Gift Kronos och Micro Mesh. Garland Kronos är däremot valack.
Viking Kronos avkommor har (redan) sprungit in mer än 75 miljoner kronor.
Med lite tur höjer de här hästarna svensk travsports internationella slagstyrka.
Twigs Kayo, som tjänade över en miljon kronor under en succéartad karriär i vårt stall, är för närvarande dräktig med Super Arnie. Den blivande fölungen är redan uppdelad i 25 andelar. Många andelar är redan bokade i nästa projekt med Order by Fax men ännu så länge finns det några andelar kvar upp till 25. För info ring Rulle Pettersson på 019-6115233.
Klicka här om Viking Kronos.

Inga kommentarer: