onsdag, februari 18, 2009

TRE VINNARE PÅ MÅNDAG




På måndag startar vi tre fyraåriga hästar på Örebros lunchtävlingar och alla tre har vunnit lopp nyligen. Två av dem har haft tur med spåren medan den tredje får gå ut med bakspår. Tidigare (före 1 november 2008) kunde man om man ville avstå start i sådana här lopp om man blev lottad på ett dåligt spår, d.v.s. göra ett spårförbehåll. De dåliga spåren fick istället gå till "fattiga kusiner", d.v.s. de hästar som hade låga poäng och därmed svårt att komma med i lopp. Det betydde att de dåliga spåren allt som oftast gick till sämre hästar. Det är naturligtvis inte något bra för publiken. I praktiken betyder det att mångfalden går förlorad för spelarna och i det avseendet är det nya systemet klart bättre. Debatten om rätten att få ha spårförbehåll är ju ganska livlig.
Det dåliga spåret (elva) på måndag gick till Livi Dream Bisa, som ska köras av Anna Isabelle Karlsson. De bra spåren gick till Woodlands Dream (tre) och Golden von Photo (fyra). Bakom dessa sitter Mikael J Andersson respektive Daniel Olsson.
Överst: Golden von Photo håller nosen först på Örebro. Mitten: Livi Dream Bisa på väg till vinnarcirkeln på Örebro. Underst: Woodlands Dream spurtar till vinst på Färjestad.

Inga kommentarer: