söndag, juli 20, 2008

SVENSK USA-SULKY HJÄLPTE SANDYMAN

Ted Sandyman tog hem anrika "Hästägarpokalen" på Örebro i torsdags. För stallets del var det andra gången på tio år - första gången var 1999 med Wangmar då Åke Sundberg var lånekusk. Nu var det Daniel Redén som tog hand om styrningen och det var första gången han satt bakom Ted Sandyman och han blev den 28:e kusken i Ted Sandymans karriär. Skulle tro att det bara är Pride Fri i stallets historia som körts av fler kuskar men han gjorde betydligt fler starter.
Det var också första gången i Ted Sandymans karriär som han travade utrustad i stallets nya "American Performance", en ultralätt USA-inspirerad sulky som är tillverkad helt i aluminium.
MILJONHÄST
Ted Sandyman fick 50.000 kr för sin seger och han blev därmed den häst som såg till att Stall Hans Karlsson för trettonde året i rad gick över en miljon kronor i inkörda pengar per år. Det kan vara så att den gränsen i år passerades rekordtidigt och det är i så fall bra och siktet är inställt på dubbelmiljonen vilket vi klarade med 71.000 kronors marginal år 2006. Det året utsågs vi också till "Årets tränare" på Örebro-travet.
Daniel Redén är en av travets längsta kuskar och absolut en av de bästa. Just nu är han bara lärling men det skulle inte förvåna om han dyker upp som catchdriver och egen tränare, varför inte tillsammans med värmländska "montédrottningen" som han setts en hel del tillsammans med?

Inga kommentarer: