lördag, september 22, 2012

RUBIN I VÄST - DÅ ÄR HAN BÄST


Agobra Rubin gillar när vi ställer hästbussen mot väster.
I Dalsland/Värmland brukar han alltid göra sina bästa lopp och idag är det dags att kämpa mot V75-hästarna på Färjestad.
När 25 miljoner är spelade är han sjundehandare och med på 7 % av kupongerna.
Jättefavorit är norske gästen Love Force. Ser väl inte ut som om denne Love You-son tänker låta tala med sig.
MEN...så här skriver skicklige Daniel Berglund i sin analys på Travnet:
"Ett sprinterlopp som inte är så märkvärdigt. Klart bästa hästen tror jag att 6 Love Force är. Han mötte mycket bättre hästar än så här som tre- och fyraåring, men åkte sedan på en svår skada. Nu har han kommit tillbaka på bra sätt och varit riktigt fin vid segrarna på slutet då han visat upp 12-varv till slut. Kort distans tror jag dock inte är någon fördel eftersom han är mer stark än snabb och det finns risk att han hamnar på vingel från det här läget också."
Kanske ger det vissa möjligheter för konkurrenterna.
Agobra Rubin var bra i ett taktiklopp på Jägersro senast. AIK valde att inte själv gå ut och försöka pressa ledande Truculent till ett högre tempo och det är ett val som de flesta tycker var helt rätt.
Sedan Takter och Truculent pullat upp en stund blev det dock omöjligt för någon att förbättra sina lägen och efter 11,4 sista 1000, 10,5 sista 700 och 10,0 sista 400 gled Rubin in på en femteplats.
Det var dock nära att han nådde fram till en tredjeplats och ut ur sista kurvan tvingades han i mördartempot ut i tredjespår. Många har noterat att den prestationen var fullgod.
För dem som tar med Agobra Rubin på kupongen behövs en annan spik.
Den hittar man på Axevalla-travets fina och välmatade hemsida där erkänt duktige "OTTO" skriver så här om en femtehandare!!!:
V75-1, nr 11 Västerbo Prestige. Västerbo Prestige är i grunden en undantagshäst. Han visade innan skadan fart och styrka utöver det vanliga. I comebacken senast gjorde han en enorm upphämtning efter startgalopp och han såg helläcker ut över mål. Det blir en härlig start på V75 med spik direkt.