fredag, september 21, 2012

ÅLDERSGRÄNSER FÖR KUSKAR SKIPPAS?


Leo Burns, 97 år, efter seger i USA i juli i år. Några kuskar som faller för åldersgränsen efter 2013 och som hoppas på reglementsändring: Kjell Svensson, Olle Goop, Peo Svantesson.

Uppgifter idag på Danska Travförbundets sida: "Det bliver nu atter muligt for travkuske over 70 år at deltage aktivt i travløb på danske og internationale travbaner. Det er i dag blevet besluttet på et møde i det europæiske travforbund UET.
De enkelte UET-lande har i dag været samlet til et medlemsmøde i den tyske by Gelsenkirchen. Et af punkterne på dagsordenen var den 70 års-regel, der for år tilbage fratog kuske udover det fyldte 70. år retten til at deltage i sulkyløb.
Denne regel skabte stor vrede flere steder blandt de aktive i både dansk og international travsport, og i Tyskland anlagde den 72-årige tyske travtræner Edelbart Ohmer sag mod det tyske travforbund.
Sagen har været ført helt til tops i det tyske retssystem, og Edelbart Ohmer fik for nyligt den tyske Højesterets ord for, at forbundet ikke kunne fratage ham retten til at køre og derfor skulle tildele ham kørelicens igen.
DTCs direktør, Klaus Storm, er med på mødet i Gelsenkirchen, og han fortæller, at Ohmer-sagen nu også får konsekvens for licensbestemmelserne i de øvrige UET-lande. "