måndag, september 03, 2012

NU BÖRJAR TRAVSPORTEN ARBETA EFTER "HORISONT 2017"

Hans Ljungkvist med det nya strategidokumentet "Horisont 2017" i högsta hugg.

Svensk Travsport har på ett stormöte i helgen tagit beslut om att jobba efter en ny plan kallad Horisont 2017.
ST:s ordförande Hans Ljungkvist berättar att man kommer att börja arbeta med den nya inriktningen omedelbart.
Vilka konsekvenser det här kan få för Örebro-travet och Fornaboda återstår att se.
Det ursprungliga dokumentet, författad av välkände Peter Adler i Halmstad, kan  av intresserade läsas i länken nedan. Viss revision har gjorts sedan dess. Obs dokumentet är sammanlagt på 25 sidor så du måste scrolla nedåt för att läsa.
http://mediabygge.se/horisont2017.pdf
Så här skriver ST på sin egen hemsida:
"Idag antog Svensk Travsports extra föreningsstämma Horisont 2017. Det här nya strategidokumentet beskriver de utmaningar och vägval som travet står inför de närmaste åren.
Det är en arbetsgrupp med representanter för travets medlemmar under ledning av Peter Adler som har tagit fram Horisont 2017. Efter två remissrundor under 2012 klubbades dokumentet på en extra föreningsstämma på Jägersro travbana.
Dokumentet ersätter Trav 2010 och pekar bland annat på utvecklingsområden som rekrytering av hästägare, avel och uppfödning, travbanans roll, information och kommunikation, ungdomsverksamhet, kompetensutveckling och tävlingssystemet.
– Horisont 2017 är mycket väl förankrat bland banor och aktiva. Det ger Svensk Travsports styrelse bra riktlinjer och ett starkt mandat för förändringsarbetet. Styrelsen påbörjar nu omedelbart arbetet med genomförandet av programmet. Flera projekt kommer att inledas i en nära framtid, säger Svensk Travsports ordförande Hans Ljungkvist."