fredag, januari 20, 2012

INGEN HALVMILJON FRÅN TRAVET TILL ARENAMÄNNISKORNA

Ska Örebro-travet rivas?

En intressant fråga som många traventusiaster i Örebro funderar över är hur det ska bli med den rivning och nedläggning av Örebro-travets läktare, tävlings- och träningsbanor och stallbacke som några i travets ledning lokalt vurmat för i ganska exakt tre år nu.
Örebro-travet skulle istället ingå i en multiarena, som skulle kunna bli verklighet någon annanstans i Örebro.
Långbänken omkring det här börjar bli förödande för travsporten i Örebro eftersom inte nödvändiga processer kring den gamla anläggningen fortgår. Bland annat skulle en ny värmeanläggning typ jordvärmepump kunna förbättra ekonomin avsevärt.
HEMLIGHETER
Informationen om den här stora frågan till travintresserade i allmänhet i regionen har dock varit undermålig och bland annat har utmärkta travsidan "Wiretowire" efterlyst mer info.
En mycket insatt och erfaren person som fanns på plats på travsällskapets höstmöte i november (61 personer närvarande, allmänheten utestängd) tolkade den information som gavs då så här:
- Man är inte tillbaka på ruta ett utan på ruta noll.
Ändå har det ryktats en del om att satsningen på multiarenan fortsätter och på Hästägarföreningens januarimöte igår (dit jag som medlem var välkommen att delta) togs frågan upp om det var sant att det avsatts en halv miljon SEK av örebrotravets medel för att gå med i förhandsstudier för multiarenan (och avlöna en projektledare?).
Både hästägarföreningens ordförande PO Svantesson och sekreterare BM Olsson fanns på plats på mötet igår och dessa sitter som två av de nio som bestämmer i travsällskapets styrelse. De borde veta.
"Med en mun" var deras besked:
- NÅGOT SÅDANT ÄR ABSOLUT INTE SANT!

Hur som helst: mer info önskas till de travintresserade i ämnet.