söndag, januari 22, 2012

DET SVARTA HÅLET

Kasta inte travets pengar i ett svart hål.
På måndag kväll har styrelsen för Örebro-travet möte igen.
En person, styrelsens ordförande Arne Jansson, är en eldsjäl för att travet ska vara med på ett multiarenabygge och därmed ge upp mark och byggnader som byggts upp under travets goda år. Örebro-travet i sin nuvarande form ska jämnas med marken.
Av många med insikt i styrelsens arbete klassas multiprojektet som ett "enmansprojekt". Det är Arne Janssons egna lilla baby.
Detta hobbyprojekt har dock pågått i tre år och tagit fokus från allt annat viktigt på Örebro-travet. Det är enligt min mening hög tid att på måndag kväll avsluta de här långsökta planerna och dessutom sätta lås på travbanans kassakista.
Vill Arne Jansson därmed avgå som ordförande så varsågod. Inte skulle det skada travet!
Så här tycker jag:
Inga mer pengar från oss till multiprojektet! Låt eventuella byggmästare satsa sina pengar, de är vana att satsa stort. Men travets pengar ska det inte gamblas med.
Förmodligen kommer det att byggas en multiarena i Örebro inom 20 år. Men att aktuella byggherrar skulle vara intresserade att anpassa denna till travet är mycket långsökt.
Det finns inget bra exempel i hela världen (och det finns många kapplöpningsbanor!) där den här symbiosen har gjorts på något lyckat vis. Och frågeställningen har funnits i hundra år!!! Möjligheten att komma till någon bra lösning i Örebro är mycket små.
Därför bör inte en krona till läggas på det här projektet.
Vi äger en fungerande anläggning med väldigt små skulder. Därmed kan vi erbjuda travsportsutövarna i Örebro en fast punkt för verksamheten som garanterar att intresset för trav i regionen överlever.
Men då ska också verksamheten fortlöpande moderniseras och göras lönsam.
Sätt fart med det istället för att kasta pengar i ett svart multiarenahål.