söndag, januari 29, 2012

CALLE OCH HAMMER


Calle Lindblom var häromdagen ute för en farlig incident när en av hans lånekörningar på Eskilstuna plötsligt blev okörbar.
Calle insåg snabbt att han bara hade en töm att köra med på mantorpshästen och eftersom hästen inte höll sig kvar på banan utan styrde in mot stolparna på innerplanen tog Calle beslutet att åla sig ur sulkyn.
När han satte i fötterna i marken i en fart som översteg 50 km i timmen (strax efter start) slog han underifrån av flera tår på ena foten och när han sedan for omkull slog han i något på marken så att han knäckte några revben.
Ingen vet om tömmen inte var knäppt eller om spännet öppnade sig.
STORSTÖVELN
Calle höll sig dock inte lugn länge utan bara några dagar efteråt satt han i sulkyn igen, nu med en flera nummer för stor stövel på den tejpade foten.
Calle hade den numera obligatoriska skyddsvästen på sig, något som inte hindrade revbenen att knäckas men säkert lindrade skadorna på revbenen.
På klippet nedan syns en annan variant som den världsberömde USA-kusken Roger Hammer (Vivid Photo m.fl.) praktiserade 1991. Måste kanske klickas en gång och öppnas i nytt fönster.

http://www.youtube.com/watch?v=t9loW4DYW6k&feature=related