fredag, mars 18, 2011

HAR TRAVCHEFEN EN STJÄRNHÄST PÅ GÅNG?

Travchefen Arne Jansson. Bild: Loviseholms hemsida.
Ikväll fredag är det trav på Örebro igen och då kan travchefen Arne Jansson visa upp sin nya stjärnhäst på tävlingsbanan för första gången.
Det är treåriga Joyshot Magic som med sin tränare Juhani Partanen i vagnen gör sin första start i livet.
Det är Hässelkulla Invest AB som äger hästen och bakom det namnet finns Arne Jansson, styrelseordförande i Örebro Travsällskap.
Det har snackats en hel del positivt om den här hästen under uppträningen. Partanen lär ha sagt något i stil med "har aldrig haft någon bättre i träning".
Intressant.
Joyshot Magic tävlar om blygsamma 20.000 kr i ett helt vanligt treåringslopp ikväll men faktum är att det här loppet kan vara ett av de vassaste årgångslopp som körts på Örebro-travet så här tidigt något år.
Bland motståndarna finns nämligen flera andra intressanta hästar.
Bodens championtränare Petri Salmela kommer från sin filial i Arlanda med fransk-korsningen Zlatan Sisu, som ska köras av Jorma Kontio.
Jag frågade Kanal 75-journalisten Anders Ekberg vad han visste om Zlatan och Anders berättade då att Salmela sagt att "han duger".
Vidare finns omtalade Rix-hästen Lancing Face (Pöllänen) i loppet. Den Ludde-födde Skåne-importen har sett bra ut i upprepade provlopp i vinter.
Möjligt att den bäste i loppet ändå inte är nämnd!
Från startspår 3 startar nämligen Italien-importerade Orne As (Torbjörn Jansson) i sin första start för Lars Friberg och det här är en av många riktigt dyra och intressanta köp som Friberg gjort till sitt stall inför den här säsongen. Orne As kan vara något alldeles extra!
Ytterligare fyra hästar är med i loppet men jag tror ändå att vinnaren finns i den ovan nämnda kvartetten.
Från vårt eget stall kommer AIK-körda Stil, som fick ett "preparé" i debuten på bottenlös bana (trea efter pigg spurt). Att han ska kunna slå sig in bland "fabulous four" är dock inte troligt även om chansen förstås alltid finns.
Under alla förhållande är det här loppet värt att hålla ett extra öga på.
Fotnot:
Fabulous Four, var en svensk popgrupp som bildades 1964 i Stockholm och upplöstes 1968, men har återuppstått i samband med enstaka spelningar, gruppen består av: 
Lalla Hansson, född 10 juni 1944, sång och bas
Ulf Arvidsson, född 26 november 1946, sång och gitarr
Björn Magnusson, född 1946, sång och gitarr
Jan Sandelin, född 7 december 1945, trummor