söndag, mars 22, 2009

DAN HAR DEN KIDNAPPADES SON


En av de intressantaste och dyrbaraste fölungar som fötts i vår region i år är en vacker hingstunge ute hos Dan Hultberg. Tillsammans med sin pappa Anders Hultberg driver Dan Översta gård i Hallsberg. Bilden på Dan är från Travgalan i år då han för sin och pappas räkning fick ta emot pris som den bästa uppfödaren (mest insprungna pengar) på Örebro-travet.
Hos Dan finns nu en ganska nyfödd son till avelshingsten Daguet Rapide, som syns i aktion på den övre bilden. Mamma är snabba Tippie Hornline (e. Lindys Crown).
Daguet Rapide är avelshingsten som blev kidnappad i Italien och ännu inte återfunnits. Han är en son till Pine Chip och han har även amerikansk morfar (Workaholic) men den resterande fjärdedelen är fransk och Daguet Rapide har börjat mycket bra i aveln. I aktuell treårsstatistik (2008) från Italien, där han stått uppstallad, ligger han på en stark fjärdeplats.
Chanserna att hitta Daguet Rapide bedöms vara ganska små.
Under sin långa tid som tränare i Italien (över 20 år) blev för övrigt Dan Hultberg en gång av med sin bästa tävlingshäst, Mack Swede, som också kidnappades och aldrig återkom.
Ute på Översta gård står under säsongen 2009 avelshingstarna Zerberus och Victory Party men man ordnar också aveln med skickad färsk och/eller fryst sperma från andra hingstar.
Totalt kan det nog bli en bra bit över 200 hästar som blir tillverkade på Översta under 2009.
Foto på Dan: Göran Abrahamsson.


Inga kommentarer: