fredag, februari 06, 2009

MATS PEKAR FINGER

Örebros travgala har dragit ut lite på tiden men på lördag blir den av och då får broder Mats Karlsson chansen att peka finger åt konkurrenterna i kategorin "Årets treåring". Hans fina sto Luisiana Tab är nominerad ihop med hingstarna I Saw You och MT Devil men är en av galans "klaraste" vinnare. Treårsstoet har hunnit med en fin höst i Italien som extra merit (vunnit lopp därnere med Fabrizio Ciulla i sulkyn) och ståtar alltså med internationella framgångar. Redan i somras gick den här lilla krutdurken 13,0 här hemma i Sverige och Mats vann själv E3-revanschen (värt 75.000 kr) med henne på Romme - bara någon månad efter att han genomgått sin stora by pass-operation. Dessförinnan var Mats med i vinnarcirkeln när Juhani Partanen rattat henne till fin vinst (värt 40.000 kr) på Årjäng, där hon satte nytt banrekord!
LUISIANA TAB (IT)
Vill ni studera Luisiana Tabs meritlista och härstamning klicka på namnet ovan.
Stall Hans Karlsson är nominerat i fem av nio möjliga kategorier. Saint Cloud är med som "Årets fyraåring" och "Årets komet". Maria Emerson som "Årets lärling", Anna Isabelle Karlsson som "Årets skötare". Dessutom är vi med som en av fyra bland "Årets tränare". Övriga nominerade i den klassen är Juhani Partanen, Peter Walltin och Åke Lindblom.
Tyvärr saknar Örebro-travets gala några kategorier som borde vara självklara på en gala. "Årets häst"? Vad sägs om den? Finns inte på Örebros gala...
Dessutom saknas "Årets amatörkusk". Men den kategorin kan den här bloggen utdela på stående fot till altmeister Kjell Svensson, 66, som haft ett fantastiskt år (nästan en miljon inkört) och klarat sig med den äran i hårdast tänkbara sällskap. Den gubben är segare än enbuske.
"Årets amatörkusk" bara måste vara med vid nästa års gala, ordna det Kjell, du sitter ju i travbanans styrelse!

Inga kommentarer: